Sinds 1 juli versterkt Claudia Aldenkamp het team van adviseurs bij Maatschap voor Communicatie. Claudia is een enthousiaste adviseur met een achtergrond in de journalistiek. De afgelopen jaren werkte ze bij de Universiteit Utrecht als communicatieadviseur op de IT-afdeling. De Maatschap is blij met de toevoeging van Claudia aan het team.

Aan de hand van drie vragen stellen we Claudia graag voor:

Waarom heb je voor de Maatschap gekozen?

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen de Universiteit Utrecht. Het was een goede leerschool, waarin ik heel zelfstandig de communicatie voor een aantal programma’s verzorgde. Toch had ik na vier jaar de behoefte om ook buiten de universiteit te kijken en te ontdekken wat voor andere organisaties nog meer bij mij zouden passen. Zo kwam ik bij de Maatschap: veel kleiner in omvang dan de universiteit en de kans om bij veel verschillende opdrachtgevers te werken. Vanaf de eerste gesprekken was er een klik. Zo vind ik het belangrijk dat je niet alleen professioneel goed met je collega’s kan opschieten, maar dat je ook buiten werktijd nog dingen kan ondernemen samen. En dat doen ze zeker bij de Maatschap!

Met welke vragen kunnen opdrachtgevers jou zeker bellen?

Interne communicatie vraagstukken vind ik erg leuk om op te pakken. Ik heb een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en ben niet bang om door te vragen. Dankzij mijn grote inlevingsvermogen, kan ik mij goed verplaatsen in diverse doelgroepen om zo een passende communicatieaanpak met de juiste toon te bedenken. Ik vind het ook erg interessant om de verbinding tussen verschillende partijen op te zoeken om zo samen tot een oplossing te komen.

Wat was je leukste klus ooit?

Dat was een voorlichtingscampagne over informatiebeveiliging, gericht op medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht. Het was hierbij belangrijk om de samenwerking met de faculteiten op te zoeken, omdat elke faculteit andere communicatiestromen en beveiligingsvraagstukken had. Daarom hebben we een algemene toolkit gemaakt met middelen die ingezet en, wanneer nodig, ook aangepast konden worden aan de specifieke wensen van de faculteit. Gedurende een week waren de informatiebeveiligingsexperts heel zichtbaar en was er veel aandacht voor dit thema.

Wil je meer weten over Claudia? Kijk dan op haar profiel of plan een kopje koffie met haar in!