Benader elkaar met een open blik

Nina is geen standaard communicatieadviseur. Ze vliegt communicatievraagstukken aan vanaf een heel andere hoek. Vanuit een mix van onderzoek en een design aanpak, benadert Nina complexe maatschappelijke vraagstukken. Ze is analytisch sterk, schept orde in chaos en komt snel tot de kern.

 

Door scherpe vragen te stellen, drukt ze soms op pijnlijke plekken. Dat kan confronterend zijn, maar brengt stagnatie in beweging. Daar waar het knelt, zit vaak een oplossing, is haar filosofie. Jarenlange ervaring als onderzoeker van maatschappelijke thema’s heeft haar dat geleerd.

 

Mede daarom is Nina zo dol op participatietrajecten. Juist omdat daar veel verschillende belangen en meningen samenkomen. Nadenken over hoe deze verschillende perspectieven op een constructieve manier gehoord en erkend kunnen worden, doet ze graag. In co-creatie ontwerpt ze met opdrachtgevers en collega’s gehele participatietrajecten. Vervolgens schakelt ze makkelijk over naar de operationele modus om individuele sessies voor te bereiden en begeleiden.

 

Ook voor het neerzetten van een goed verhaal of stevige communicatiestrategie kun je bij Nina terecht. Juist haar achtergrond in culturele antropologie, design research en journalistiek maken van haar een maatschappelijk betrokken, onderzoekende communicatieadviseur.