Janou van Rheenen
Janou van RheenenAdviseur
06 - 49 31 86 63

Janou van Rheenen is een enthousiaste adviseur die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Enthousiast wordt ze vooral van het concreet maken van een vraag/opgave/probleem. Ze maakt graag samen met opdrachtgevers een goede analyse, voordat we aan oplossingen denken. Denk hierbij aan een werksessie, interviews of kwantitatief onderzoek. Janou brengt daarnaast graag structuur aan in processen, stelt gefundeerde communicatieplannen op en is in staat snel een netwerk op te bouwen. Uiteraard steekt ze ook graag de handen uit de mouwen en heeft ze een scherp oog voor detail. Janou is een doorzetter, durft beslissingen te nemen en houdt ervan om veel verschillende dingen naast elkaar te doen.

Recent werkte Janou als adviseur bij de gemeente Amersfoort in verschillende domeinen, zoals ruimtelijke ontwikkeling, beheer, het sociaal domein en crisiscommunicatie. Hierdoor heeft ze een brede basis: van participatie tot woordvoering.

Daarnaast werkte Janou voor de Veiligheidsregio Utrecht als omgevingsanalist. In deze rol maakte ze omgevingsanalyses (offline en online) tijdens crisissituaties en gaf zij communicatieadvies aan de betrokken bestuurders.

Werkervaring

2010 - 2016 Communicatieadviseur gemeente Amersfoort

2015 - 2016 Omgevingsanalist Veiligheidsregio Utrecht

Opleidingen

2009-2010 Master Communicatie- en Informatiewetenschappen Rijksuniversiteit Groningen

2006-2009 Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen Rijksuniversiteit Groningen

2000-2006 VWO Emelwerda College Emmeloord

Relevante cursussen:

2015 Teamleider Analyse en Advies in crisisorganisaties

2014 Woordvoering

2013 Omgevingsanalyse