Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
22-12-2023 | vacature

Gezocht: senior communicatieadviseur

Voel jij je thuis in de dynamiek van een adviesbureau, wil je strategisch uitgedaagd worden en zoek je veel afwisseling en uitdaging in je werk? Dan zijn we bij de Maatschap voor Communicatie op zoek naar jou!  

 

Over de Maatschap  

De Maatschap voor Communicatie is hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie. Met een krachtig aandeel in schurende maatschappelijke opgaven. Wij pakken aan. Leggen verbinding. Maken bespreekbaar. De Maatschap brengt het samen.  

Wat bieden we jou? 

Bij de Maatschap werk je in een informeel team van 20 collega’s waar je je snel thuis voelt. Wij bieden je een werkomgeving waarin je inhoudelijk wordt uitgedaagd en aan de slag gaat met communicatievraagstukken op hoog politiek bestuurlijk niveau.  

 

We werken aan thema’s zoals landbouw, energie, wonen, zorg en werk en inkomen. Onze opdrachtgevers zijn ministeries, provincies, gemeenten en andere organisaties in het publieke domein.  

 

Als je bij ons aan de slag gaat als senior communicatieadviseur, werk je aan meerdere opdrachten tegelijkertijd. Dit zorgt voor veel afwisseling in je werk. Denk aan het ontwikkelen van een communicatiestrategie voor de transitie van het landelijk gebied, het ontwikkelen van een gedragscampagne om mensen met geldzorgen te activeren om hulp te zoeken, het organiseren van een burgerberaad of strategieontwikkeling voor de Taskforce Wonen en Zorg voor ouderen. Je werkt nooit alleen op een project, maar altijd samen met een team van collega’s. 

 

Er werken veel senior communicatie- en participatiestrategen bij de Maatschap. Door met hen samen te werken, krijg je de kans om van hen te leren en je kennis te verrijken. Zij vinden het natuurlijk ook leuk om meer over jouw specialisme te leren. 

 

Dat je werk en privé optimaal op elkaar wilt afstemmen, vinden we niet meer dan normaal. Soms werken we tot ’s avonds laat om een deadline te halen, maar op andere momenten nemen we ook gerust een middag vrij. Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt.  

 

Tot slot bieden we: 

 Een fijn kantoor vlakbij Utrecht Centraal, met elke dag een gezonde lunch 

 Tijd en budget om opleidingen en cursussen te volgen en elke vrijdag een kennissessie 

 Een gratis lidmaatschap bij Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals 

 Een goed salaris en pensioen 

 Een 100% reisvergoeding 

 

Ben jij de strateeg die wij zoeken? 

Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring als communicatieadviseur bij voorkeur bij een bureau of in een commerciële omgeving. Je hebt een eigen visie op ons vak. Je vertaalt moeiteloos de ambities van de overheid in strategieën die werken. Je brengt boze burgers en de overheid met elkaar in gesprek. Je laat overheden beter samenwerken aan gedeelde opgaven. Je vindt het ook leuk om aan offertes en creatieve voorstellen te werken om zo de mooiste opdrachten binnen te halen. 

 

Of je nu een overheidsorganisatie, hogeschool of energiemaatschappij adviseert: als Maatschapper sta je er en zorg je dat het voor elkaar komt. Verder ben je een echte teamspeler, voel je je thuis in de dynamiek van een bureau en heb je een neus voor nieuwe kansen. Je vindt het leuk om andere collega’s te inspireren en hen meer te leren over jouw specialisatie. 

 

We horen graag van je voor 16 januari 

Spreekt ons verhaal jou aan? Neem voor meer informatie contact op met Rutger Korstjens van New Skills, hij begeleidt het sollicitatietraject. Of solliciteer direct door jouw motivatie en cv te mailen naar rutger@newskills.nl.