Over ons

Draagvlak moet je verdienen. Met hart voor de publieke zaak helpen wij onze opdrachtgevers met communicatie én participatie.

 

Maatschap voor Communicatie. Al twee decennia een toonaangevend strategisch adviesbureau. Wij voelen ons thuis in het publieke domein met de schurende maatschappelijke vraagstukken die daar spelen. 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat interactie tot betere resultaten leidt. Wij voeden het gesprek en houden dat op gang. Binnen organisaties en daarbuiten. In dialoog en met respect voor verschillende perspectieven helpen wij opdrachtgevers tot afgewogen besluiten te komen en draagvlak te verdienen. 

Participatie

Van burgerberaad tot uitdaagrecht en van groenbeheer tot klimaatbeleid. De mondige burger is bij het maken en uitvoeren van beleid niet meer weg te denken. Terecht, maar hoe ga je daar als professional in het publieke domein mee om? Je krijgt betere plannen en resultaten door de omgeving zo vroeg mogelijk te betrekken bij maatschappelijke vragen. Dat is onze overtuiging. Participatie is niet langer vrijblijvend. Het is de sleutel tot succes. 

 

Wij adviseren overheden en publieke organisaties over het inrichten van een effectief participatieproces. Hoe verdien je draagvlak? Hoe leid je een spannende bijeenkomst in goede banen? Hoe luister je naar de omgeving? Hoe creëer je samen een resultaat dat staat? Van het ontwikkelen van communicatieplannen, het voeren van intieme keukentafelgesprekken tot het in goede banen leiden van verhitte bewonersavonden. Wij zijn erbij van strategie tot uitvoering, juist ook als het spannend wordt.

Communicatie

Kijk vooruit. Weet wat er in de omgeving speelt, wik en weeg de thema’s en neem een standpunt in. Organisaties die in verbinding staan met de samenleving en weten wat daar speelt, presteren beter. Luisteren, begrijpen, besluiten en teruggeven is een continu proces. Wij ontwerpen communicatiestrategieën die verschillende perspectieven van binnen en buiten de organisatie verbinden. Dat doen we altijd samen met de opdrachtgever. 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Remmert van Haaften.Ja, ik wil contact