Lego Serious Play®

Wil je eens op een andere manier bouwen aan je team? En tegelijkertijd mensen op een laagdrempelige manier betrekken bij strategieontwikkeling? Lego Serious Play® kan een oplossing bieden. 

lego serious play

Wat is Lego Serious Play®? 

Lego Serious Play® is een methode waarbij je als team op een creatieve en ontwapenende manier bouwt aan een strategie én aan een team. Het is een hands-on methode waarbij Lego wordt gebruikt om creatief over vraagstukken na te denken. Hierbij krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar visie te bouwen en toe te lichten. Alle individuele bijdragen leiden tot één gezamenlijk model. 

Waarom gebruiken wij het? 

We zien in de praktijk dat strategieontwikkeling en teambuilding soms tegen grenzen oploopt. Terwijl het bijvoorbeeld belangrijk is om iedereen aan boord te hebben en samen een sterk team en strategie te ontwikkelen. Door de inzet van Lego Serious Play® kun je dit op creatieve en ontwapenende wijze bewerkstelligen. Het is een ‘hands on’-methode waarbij we Lego gebruiken om creatief over vraagstukken na te denken. Het resultaat is tastbaar én echt een gezamenlijk resultaat van alle deelnemers. Bovendien is het een leuke manier om samen te werken.  

 

'Het is verrassend te zien hoe snel je tot mooie inzichten komt als je werkt vanuit je handen' - Catelijne van Calsteren  

Onze aanpak 

Om Lego Serious Play® in te zetten is certificatie nodig. Wij hebben gecertificeerde collega’s die dergelijke sessies kunnen organiseren en begeleiden. We nemen dan een grote koffer met lego mee, zodat we met een team aan de slag kunnen. In één sessie van minimaal een dagdeel bouwen we aan de strategie. Al naar gelang de vraag zetten we daarna samen de vervolgstappen uit. 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Frithjof de Haan.Ja, ik wil contact