Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
20-03-2020 | nieuws

Online in gesprek over mooie communicatie-vraagstukken

WhatsApp Image 2020 03 19 at 13.20.03 111944972509

Door de maatregelen tegen het coronavirus is fysiek contact nauwelijks mogelijk. Toch is het ons deze week gelukt om online mooie gesprekken te voeren met opdrachtgevers. We organiseren focusgroepen en brainstormen over communicatiemiddelen. Of je nu vanaf de keukentafel, je werkkamer, op zolder of je balkon werkt, iedereen kan gewoon meedoen en is met elkaar in gesprek. Met onze aanpak en tools hoeft je werk niet stil te staan.

Van focusgroep naar zoomgroep

Voor een participatietraject bij een waterschap hebben we deze week de geplande focusgroepen vervangen door zogenoemde zoomgroepen. Inbellen met de tool Zoom is eenvoudig en de kwaliteit van het gesprek is verrassend goed. We werken vooralsnog in kleine(re) groepen, zodat deelnemers verzekerd zijn dat hun stem wordt gehoord. Én wij de fijne kneepjes van het zoomen in de vingers krijgen. We hebben een licentie op Zoom en kunnen tot 300 mensen hosten in één sessie.

Een provinciebrede aanpak voor participatie  

Een reeks interne bijeenkomsten over participatie bij de provincie Gelderland werd afgezegd. Wij hebben ervoor gezorgd dat deze digitaal alsnog door kunnen gaan. In plaats van de bijeenkomsten fysiek te begeleiden, hosten we ze nu online met een aangepast programma. Zo kunnen we samen met de projectgroep het werk hervatten om tot een provinciebrede aanpak voor participatie te komen.

Online tekenen en brainstormen voor een infographic

Voor Rijkswaterstaat ontwikkelen we een infographic. Via een online tool hebben we voorbeelden laten zien, gebrainstormd en samen de verhaallijn getekend. 

Van start met het Europese project Building with Nature 

We ontwikkelen een digitaal platform voor het Europese Interreg project Building with Nature. Onze kennismaking was deze week online. Aan de hand van een voorbereide agenda, waar iedereen tegelijk op meekijkt, en een duidelijke taakverdeling werd het een efficiënt gesprek. Zo zorgen we met elkaar dat we gericht aan de slag kunnen.

Een heldere boodschap voor de provinciale Omgevingsverordening

Een message house sessie online? Dat kan! De provincie Gelderland wil, in het kader van de aankomende Omgevingswet, een heldere boodschap voor de provinciale Omgevingsverordening hebben. Komende week gaan we via de online tool Zoom plenair en in kleine groepjes aan de slag met de bouwstenen voor de boodschap. Zo hoeft het werk niet stil te staan. 

 

We organiseren ook webinars! Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze aanpak op www.mvc.nl/webinar

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Jarno Voigt.Ja, ik wil contact