Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
19-07-2021 | podcast

Energietransitie: hoe verdien je draagvlak?

In deze podcast gaan we in gesprek over de energietransitie. Er is geen tijd te verliezen, maar vooralsnog wordt er door overheden vooral heel veel gepraat over vergezichten. Is dat nodig om draagvlak te verdienen en hoe doe je dat dan op een goede manier? Of moet je het veel meer vanuit de samenleving laten komen en koplopers faciliteren? Hoogste tijd om het perspectief van de overheid en de burger samen te brengen. 

 

Aan ‘tafel’: Anne-Jo Visser, voormalig programmadirecteur energietransitie bij de gemeente Utrecht, André Zeijseink, oprichter en voorzitter van Loenen Energie Neutraal en Remmert van Haaften, participatie-expert bij de Maatschap. 

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Remmert van Haaften.Ja, ik wil contact

Wij keren de komende maanden in een serie podcasts schurende maatschappelijke vraagstukken binnenstebuiten. Bestuurders, wetenschappers en andere bevlogen spelers vertellen waar het knelt en hoe dat komt. Vanuit de gedachte ‘wrijving geeft glans’ en ‘het gedoe op tafel’ gaan we op zoek naar oplossingen – voor de hand liggende én verrassende.

Luister naar onze podcast op je favoriete platform