Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie

Webinar

Fysieke bijeenkomsten zijn bijna niet mogelijk in tijden van corona. Wij zetten de dialoog daarom online door. Wil je een webinar organiseren waar je aandacht van kijkers echt vasthoudt? Een online sessie waarin collega’s zich ook vanuit hun thuiswerkplek verbonden voelen? Of een online co-designsessie organiseren? Wij ontwikkelen het passende webinar voor jouw vraag en werken het tot in de puntjes uit.  

Wat is een webinar? 

Een webinar is een verzamelnaam voor online sessies zoals trainingen, evenementen of kennisdeelsessies. Deelnemers zijn online aanwezig en kunnen op een interactieve manier deelnemen aan het programma. En die online bijeenkomsten zijn onmisbaar op dit moment. Door middel van bijvoorbeeld polls, chatvragen en surveys voer je online het gesprek met deelnemers. Het onderwerp van gesprek? Dat bepaal jij: een webinar kun je inzetten voor teamsessies, e-learning, lanceringen, kennisdeling en noem maar op. Zelfs (burger)participatiesessies kunnen online! En of je nou honderden mensen wilt bereiken, of maar een kleine groep: webinars bieden volop mogelijkheden. 

Waarom zetten wij webinars in?

Het voeren van het juiste gesprek – binnen je organisatie en daarbuiten – is de manier om tot resultaten te komen. Want complexe maatschappelijke vraagstukken, vragen om gerichte dialogen vanuit verschillende perspectieven. En nu veel mensen thuiswerken, is een online bijeenkomst de manier om het gesprek te voeren en in verbinding te blijven met je omgeving. Een webinar biedt je ook de kans om een breder gesprek te voeren met doelgroepen die je anders niet zo gauw in één ruimte treft. 

 

Naast een volledige online bijeenkomst, is het soms passender online en offline te combineren: een blended bijeenkomst noemen we dat. Dan zorgen we voor een presentatie vanuit een studio of organiseren we een tussentijdse bijeenkomst met een kleine groep deelnemers bijvoorbeeld.

Onze online aanpak

Samen met de opdrachtgever ontwikkelen we een passend programma en stellen het draaiboek op. We bereiden het webinar inhoudelijk tot in de puntjes voor en begeleiden de sprekers bij hun optreden. Ook zorgen we voor pakkende uitnodigingen en een sprekende verslaglegging. Op zoek naar een gespreksleider? Wij kunnen we het gesprek faciliteren. We zetten interactieve media in voor een online dialoog met het publiek, zoals Mentimeter en Mural. We zijn thuis in alle platforms (o.a. Zoom, WebEx en Teams). We verzorgen de volledige regie en techniek en werken samen met productiebureaus en studio’s. Kortom, we zorgen dat jouw verhaal ook online van A tot Z optimaal over de bühne komt. 

 

Ook onze bestaande sessies kunnen wij online geven, zoals de ontwikkeling van een Message House of het Communicatie Frame.

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Jarno Voigt.Ja, ik wil contact