08-09-2020 | event

Verdiepingswebinar “Haal meer uit participatie”

Media

Verdiepingswebinar “Haal meer uit participatie” 

Dinsdag 8 september 15.30 – 16.30 uur 

 

Participatie

Participatie is een hot topic in overheidsland. Of het nu gaat om de omgevingswet, warmtevisies of gebiedsontwikkeling. Terecht! Want je plannen en besluiten worden beter als je de omgeving er actief bij betrekt. Iedere communicatieadviseur weet dat. 

 

Maar hoe doe je dat op een goede manier? Hoe weet je wanneer een vraagstuk zich leent voor participatie? Hoe manage je de verwachtingen van de deelnemers? Hoe krijg je ook de unusual suspects aan tafel? Welke rol heb je als communicatieadviseur? 

 

Wil jij ook meer halen uit participatie? Meld je dan nu aan voor ons Verdiepingswebinar op 8 september. Verrijk je kennis met de nieuwste trends op het gebied van participatie, leer over participatie in beleid en krijg praktische handvatten voor het uitvoeren van een participatietraject.  In het programma is voldoende ruimte voor het gesprek over de weerbarstige praktijk en de rol van participatie en communicatie. 

 

Onze maatschappers Frithjof en Remmert presenteren het webinar, waar ze samen in gesprek gaan met drie doorgewinterde experts op het gebied van participatie:

 

  • Paul Hofstra is als directeur van de Rekenkamer Rotterdam de luis in de pels van het gemeentebestuur. Hij onderzoekt wat er van alle mooie beleidsvoornemens in de praktijk terecht komt. Momenteel doet hij onderzoek naar een actueel en relevant onderwerp: burgerinitiatieven.
  • Sanne de Boer werkt als adviseur bij Over Morgen aan een duurzame leefwereld. Als projectleider was zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visie op het aardgasvrij maken van de gemeente Lansingerland. 
  • Ronald van Osch is omgevingsmanager bij de provincie Gelderland en leidt een projectgroep die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de Gelderse participatieaanpak. 

 

Praat, denk & doe mee!  

Wanneer: 8 september 2020 

Tijdstip: 15:30 – 16:30 uur 

Sprekers: Sanne de Boer, Ronald van Osch en Paul Hofstra