Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
14-06-2023 | nieuws

Gezocht: senior communicatie en/of participatieadviseur

Ben jij een betrokken en inspirerende senior communicatie- en/of participatieadviseur met een voorliefde voor het publieke domein? Voel je je thuis in de dynamiek van een adviesbureau en zoek je veel afwisseling en uitdaging in je werk? Dan zijn we bij Maatschap voor Communicatie op zoek naar jou! 

Over de Maatschap 

Maatschap voor Communicatie is al 22 jaar een toonaangevend adviesbureau in Nederland. We zijn gespecialiseerd in communicatie en participatie. Met een team van 15 Maatschappers helpen we opdrachtgevers bij schurende maatschappelijke vraagstukken en transities. Zoals landbouw, energie, wonen, zorg en werk en inkomen. Wij begeleiden opdrachtgevers in de interactie met hun omgeving. Door dialoog zorgen we voor draagvlak en bereiken we het beste resultaat. Wij werken voor ministeries, provincies, gemeenten en andere organisaties in het publieke domein. Wij zitten momenteel in de mantel voor de Rijksoverheid. Dit betekent dat we veel nieuwe uitdagende opdrachten binnenkrijgen die er écht toe doen.

Wat bieden we jou?

Bij de Maatschap werk je in een informeel team van 15 collega’s waar je je snel thuis voelt. Wij bieden je een werkomgeving waarin je inhoudelijk wordt uitgedaagd en aan de slag gaat met communicatie- en participatievraagstukken op hoog politiek bestuurlijk niveau. Als je bij ons aan de slag gaat als senior communicatieadviseur, werk je aan meerdere opdrachten tegelijkertijd. Dit zorgt voor veel afwisseling in je werk. Denk aan het op gang brengen van het vastgelopen gesprek bij de Oostvaardersplassen, het keren van het participatieproces tussen gemeenten en recreanten in Hoek van Holland en het organiseren van een burgerberaad. Je werkt nooit alleen op een project, maar altijd samen met een team van kundige collega’s.

Er werken veel senior communicatie- en participatiestrategen bij de Maatschap. Door met hen samen te werken, krijg je de kans om van hen te leren en je kennis te verrijken. Zij vinden het natuurlijk ook leuk om meer over jouw specialisme te leren.

Dat je werk en privé optimaal op elkaar wilt afstemmen, vinden we niet meer dan normaal. Soms werken we tot ’s avonds laat om een deadline te halen, maar op andere momenten nemen we ook gerust een middag vrij. Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. 

Tot slot bieden we:

  • Een fijn kantoor vlakbij Utrecht Centraal, met elke dag een gezonde lunch
  • Tijd en budget om opleidingen en cursussen te volgen en elke vrijdag een kennissessie
  • Een gratis lidmaatschap bij Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals
  • Een goed salaris en pensioen
  • Een 100% reisvergoeding

Ben jij de senior adviseur die wij zoeken?

Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring als communicatieadviseur en/of participatiestrateeg, bij voorkeur bij een bureau of in een commerciële omgeving.

Je hebt een eigen visie op ons vak. Je vertaalt moeiteloos de ambities van de overheid in strategieën die werken. Je brengt boze burgers en de overheid met elkaar in gesprek. Je laat overheden beter samenwerken aan gedeelde opgaven. Je vindt het ook leuk om aan offertes en creatieve voorstellen te werken om zo de mooiste opdrachten binnen te halen.

Of je nu een overheidsorganisatie, hogeschool of energiemaatschappij adviseert: als Maatschapper sta je er en zorg je dat het voor elkaar komt. Verder ben je een echte teamspeler, voel je je thuis in de dynamiek van een bureau en heb je een neus voor nieuwe kansen. Je vindt het leuk om andere collega’s te inspireren en hen meer te leren over jouw specialisatie.

Roderick is een van onze senior collega’s. In onderstaande video vertelt hij waarom hij bij de Maatschap werkt. 

We horen graag van je voor 5 juli 2023

Spreekt ons verhaal jou aan? Neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze bureaumanager Paulien Poelarends via 06-52326676 of solliciteer direct door jouw motivatie en cv te mailen naar paulien@mvc.nl.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Paulien Poelarends.Ja, ik wil contact