Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
Vele ogen,
één visie
Omgevingsvisie Gelderland

In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Eén nieuwe wet die 27 bestaande gaat vervangen. De Omgevingswet regelt de ruimtelijke inrichting van ons land op een nieuwe manier. Met meer samenhang tussen ruimtelijke thema’s als natuur, economie duurzaamheid. Meer maatwerk. En meer participatie.
voor Provincie Gelderland

Provincies moeten in het kader van deze nieuwe wet een Omgevingsvisie maken. Een strategisch toekomstplan voor de komende decennia. Maatschap voor Communicatie hielp de provincie Gelderland bij de totstandkoming van de van de Gelderse omgevingsvisie, die de naam Gaaf Gelderland draagt. De naam zegt het al, een omgevingsvisie maak je samen met de omgeving. Vele ogen, één gedeelde visie. Uitgangspunt was om zowel het proces als de inhoud vanaf het begin communicatief te maken. De aanpak bestond onder andere uit een reeks interactieve en creatieve focussessies en inzoomsessies waaraan vele stakeholders deelnamen. Gemeenten, waterschappen, belangenorganisaties, ondernemers. Met elkaar zijn de belangrijkste ruimtelijke opgaven, kansen en knelpunten in kaart gebracht als input voor de omgevingsvisie. Daarnaast hebben honderden inwoners hun ideeën ingebracht via een online forum.

 

Resultaat is een ambitieuze, inspirerende en prettig leesbare omgevingsvisie. Gebouwd door vele ogen die meekeken, vele monden die meepraatten en vele handen die de visie dragen. 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Remmert van Haaften.Ja, ik wil contact