Hét strategisch adviesbureau voor communicatie en participatie
27-01-2020 | blog

De eerste 100 dagen bij de Maatschap van Jarno

Met de ambitie ‘de wereld te veranderen’ stapte ik 100 dagen geleden voor het eerst het Maatschapskantoor in Utrecht binnen. Hoe is het nu na 100 dagen? Een blog van Jarno. 

NFP 190173 193 111949460258

Van student naar professional

Met de inkt nog nat op mijn masterdiploma begon ik vol goede moed bij de Maatschap. In juni was ik nog student, nu communicatieprofessional. Een knop ging om en ineens mocht ik meedoen met 'de grote jongens'. Nou ja, meer met de dames, maar dat terzijde. Overweldigend vond ik de eerste dagen dan ook. Vanaf dag één mocht ik meedraaien in verschillende projecten, waarin ik mijn eerste eigen verantwoordelijkheden kreeg en beslissingen kon én mocht nemen. Uiteraard met een veilig vangnet van de andere Maatschappers. Zo zorgen we er samen voor dat onze kwaliteit hoog is en we elkaar scherp houden.

Volle vaart vooruit

Het tofste wat ik gedaan heb? Wat niet eigenlijk! Samen met collega Paulien heb ik voor Rijkswaterstaat een vlogserie ontwikkeld over Smart Mobility. Met collega’s Ilse en Frithjof heb ik gewerkt aan het initiatief Perspectief op Werk van Ministerie SZW. Een mooi initiatief waarmee meer mensen aan een baan worden geholpen. In dit project heb ik de tools en middelen gecoördineerd: het message house, een logo, infographic, Mailchimp template en een website waarop alle informatie over Perspectief op Werk staat. Ook heb ik collega Henk geholpen met de organisatie van de werksessie “Gaaf Gelderland”, waarin de provincie Gelderland in gesprek ging met burgers en andere belanghebbenden over de dilemma’s rondom de omgevingswet.

Nieuwe huisstijl en website voor de Maatschap 

Ook heb ik geholpen bij de implementatie van onze nieuwe huisstijl en deze schitterende website. En heb ik onze online-communicatie onder mijn hoede genomen, hier was nog wel wat terrein te winnen. Inmiddels hebben we mooie stappen gemaakt en dit jaar ga ik mij hard maken om de Maatschap ook online nóg steviger te profileren. Want, zoals ik in een eerdere blog schreef: er is voor zowel mensen als voor organisaties plek op het internet.

Oost, west, Maatschap best

Zo is er dus al een flinke lijst aan projecten waar ik aan meegewerkt heb. Ik vind alles indrukwekkend, alles heeft zoveel meer lading dan wat ik ooit heb gedaan. En eigenlijk is het gewoon een feest om bij de Maatschap te werken. Als mensen op een verjaardagsfeestje of een andere gelegenheid vragen hoe het voelt om een Maatschapper te zijn, ontstaat er een spontane grijns op mijn gezicht. Het eerste wat ik dan zeg is steevast: “thuiskomen”. En zo is het maar net. De Maatschap is een plek waar je met open armen ontvangen wordt, dag in dag uit. Een plek waar ruimte is voor ontwikkeling en om je ambitie na te jagen. Een plek waar je fouten mag maken. Maar bovenal: een plek waar je jezelf mag zijn.

 

De Maatschapstrein dendert in volle vaart door. We groeien hard, er gebeuren mooie dingen en er komt nog heel wat aan. Hierover is, voor mijn gevoel, al wel een boek over te schrijven. Wat me eigenlijk wel op een idee brengt… Misschien, ooit.

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best. Neem daarom contact op met Jarno Voigt.Ja, ik wil contact